BINDER MAP-L

sztirol-akrilát diszperzió

 

TERMÉK LEÍRÁSA

A BINDER® MAP-L reaktív csoportokat tartalmazó akrilsav észter alapú, alacsony viszkozitású vizes műanyag diszperzió. Funkciós csoportjai révén ön- és koreaktív tulajdonságú. Emulgeátorként anionos és nem ionos tenzideket tartalmaz.
Vízzel korlátlanul hígítható.

 

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A BINDER® MAP-L textilipari nyomó rendszerek készítésére alkalmas diszperzió.
 

Pigment nyomás:
A BINDER® MAP-L egyaránt alkalmas a hengernyomásos és filmnyomásos technológiák során pamut, regenerált cellulóz-, szintetikus- és kevert szálak nyomásánál. A nyomópépek készítésénél jól kombinálható butadiénes diszperziókkal. Sűrítőként a hagyományos benzinbázisú, emulziós sűrítők mellett jól alkalmazhatók a korszerűbb szintetikus, úgynevezett benzinmentes sűrítők.
 

Műszőrmék hátkikészítése:
A BINDER® MAP-L kiválóan alkalmas műszőrmék normál vagy habos hátkenésére. Megakadályozza a flórkihullást és a stabil szerkezet mellett lágy fogást, valamint mosás- és vegyszerállóságot biztosít.
 

Ruházati kelmék kikészítése:
A BINDER® MAP-L-lel egyes szabadidő és sportruházati textíliák egyoldali kenéses kikészítéssel mérsékelten vízállóvá tehetők, egyidejűleg a kikészítés a kelmének kellemes, lágy fogást biztosít.

 
Nem szőtt textíliák impregnálása:
A BINDER® MAP-L kötőanyagok előnyösen alkalmazhatók különböző természetes és szintetikus fliszek gyártásánál. Az impregnálásos módszer mellett jól használható a habréteg felhordás is.

 

JELLEMZŐ TULAJDONSÁGOK

A BINDER® MAP-L diszperzióból a víz elpárologtatása után átlátszó, kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező film képződik. 140 oC-on történő 5 perces hőkezeléssel a reaktív csoportok révén térhálós szerkezet alakul ki, mely optimális mosás és vegyszerállóságot biztosit.

 

MŰSZAKI JELLEMZŐK

Külső megjelenés: fehér folyadék
Minimális filmképzési hőmérséklet (MFT): 0 oC
Szárazanyag tartalom: 40 ± 1%
pH: 4 – 6
Sűrűség: 1,02-1,05 g/cm3

 

TERMÉKISMERTETŐ LETÖLTÉSE